Certificaten


Fsc

FSC

Als milieubewuste drukkerij wil St-Luc actief meewerken aan verantwoord bosbeheer. FSC (Forest Stewardship Council of Raad voor Goed Bosbeheer) is een internationale organisatie, opgericht in 1993, die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op, met daaraan gekoppeld een keurmerk. Het FSC keurmerk geeft de beste garantie dat een deel van de grondstoffen afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Wanneer een drukkerij FSC producten wil verwerken of bewerken met behoud van de FSC claim, dan dient dat bedrijf een FSC Chain of Custody (COC) certificaat te hebben. St-Luc heeft haar certificiëring van de FSC Chain of Custody. Alle FSC producten en -stromen doorheen het bedrijf zijn traceerbaar en herkenbaar en waar nodig duidelijk gescheiden van niet-gecertificeerde producten. Ons officieel COC-nr is SGS-COC-007382.

Klik hier

Brc 1000X700

BRC-IOP

In 1998 besloten de Britse retailers de handen in elkaar te slaan om vanuit alle individuele initiatieven een gezamenlijke standaard omtrent hygiëne- en voedselveiligheidseisen te ontwikkelen. Op die manier ontstond de British Retail Consortium Technical Standard and Protocol voor de gehele sector, kortweg BRC genoemd. De BRC beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector.
Naast de norm voor levensmiddelen heeft BRC, in samenwerking met het Institute of Packaging (IOP), ook een norm ingevoerd voor het verpakkingsmateriaal van levensmiddelen. Dit is de BRC/IOP norm, die gericht is op het hygiënisch produceren van verpakkingsmaterialen bestemd voor de voedingssector.
Als drukkerij gespecialiseerd in verpakkingsmateriaal heeft St-Luc sinds 2009 het officiële BRC-IOP certificaat.

Klik hier

Logo Esko Full Hd Flexo Ai

HD-flexo

HD-Flexo is een revolutie in flexodruk met een heel duidelijke kwaliteitsstijging tot resultaat. Deze verbetering uit zich in een scherper drukbeeld, een stabielere drukkwaliteit en de mogelijkheid tot het drukken van beelden en lichte tinten die voorheen technisch niet realiseerbaar waren. Het is niet alleen een upgrade van het bestaande flexodrukwerk, maar ook een concurrent voor het offsetprocédé en een alternatief voor het dure heliodrukwerk. Brand- en marketingmanagers hoeven zich dus minder zorgen te maken over de verschillen tussen de diverse drukprocédés (flexo, offset, helio) en genieten bovendien lagere start- en wisselkosten.

Met de HD-rastertechniek wordt het kleurbereik van flexo tot een ongekend gamma uitgebreid. Bovendien biedt deze technologie meer kleurkracht aan het geheel dan in offset, zijn vloeiende overgangen van de zachte tinten naar "nul" mogelijk en zijn zichtbare, harde randen niet langer aanwezig bij schaduwpartijen.
Dat St-Luc kwaliteit hoog in het vaandel draagt en op dit terrein vooruitstrevend is, bewijst het HD-Flexo-certificaat. Als erkenning voor het hoge kwaliteitsniveau dat St-Luc behaalt dankzij de toepassing van de HD-Flexo-belichtingstechnologie, kreeg de drukkerij als allereerste in de Benelux deze certificatie uit handen van Esko Artwork.

Klik hier