Duurzaam loopbaan- en opleidingsbeleid ism ESF

St-Luc labels & packaging investeert, met de financiële steun van het Europees Sociaal Fonds, in duurzaam loopbaanbeleid en een intensief opleidingsprogramma voor (huidige en nieuwe) medewerkers.

Duurzaam loopbaan- en opleidingsbeleid ism ESF

 


Binnen St-Luc loopt momenteel een project rond duurzaam loopbaan- en opleidingsbeleid. Het doel van dit project is om, met de financiële steun van het Europees Sociaal Fonds, te werken rond verschillende actiepunten.

Het duurzaam loopbaanbeleid wil vooral focussen op competentiebeleid, ergonomie en flexibel werken. Er zijn verschillende concrete doelen vastgelegd waarrond acties genomen worden:

  • het verder werk maken van een evenwichtig en goed onderbouwd competentiebeleid, het in kaart brengen van competentiekloven en opzetten van persoonlijke ontwikkelingsplannen
  • het in kaart brengen van knelpunten inzake ergonomie om op basis daarvan een ergonomiebeleid uit te werken dat ervoor moet zorgen dat onze medewerkers zo lang mogelijk aan de slag kunnen blijven ook in fysiek en mentaal zwaar belastende jobs
  • work-life balance, het onderzoeken van de mogelijkheden tot flexibel werken

Als dusdanig willen we komen tot een betere introductie, integratie, retentie en doorstroom van onze medewerkers.

Het opleidingsbeleid wil een goed uitgebouwd kader bieden aan interne en externe opleidingen. Deze opleidingen hebben zowel betrekking op nieuwe medewerkers (startopleidingen), doorgroeitrajecten of functiewijzigingen. Daarenboven willen we dankzij dit project ook de kans bieden aan de verschillende doelgroepen om een intensieve opleiding te volgen en zich volledig te scholen in een bepaalde functie. De ondersteuning van ESF biedt hierbij de ruimte om deze opleidingen te organiseren en te begeleiden.